Hur man får tjockt hår: Din Guide till naturliga behandlingar

Hur man får tjockt hår: Din Guide till naturliga behandlingarEtt av de största hårproblemen under de senaste åren är hårförtunning. Många män och kvinnor lider av håravfall och hårförtunning. Det finns många faktorer som bidrar till håravfall, stress är en av de viktigaste frågorna. Men undernäring är en annan faktor. Nu finns det också många sätt att göra håret mjukare. Det finns inte bara en magisk lösning. Istället måste du fokusera på att följa flera tips, Applicera några hårmaskor och håll dig borta från dåliga vanor.

Med detta sagt kommer vi att ge dig en steg för steg guide hur man gör håret mjukare och tjockare http://hampapartiet.se/.

Balanserad kost

Allt börjar med din kost, ditt hår ingår. För ett hälsosamt och tjockt hår måste du följa en balanserad kost. Det innehåller massor av frukt och grönsaker, samt proteinrika livsmedel. Protein är byggstenen i musklerna, men också avgörande för ditt hår. Du kan källa protein från ägg, mejeriprodukter, magert kött och nötter. Och om du inte kan få tillräckligt med protein, kan du alltid ta ett proteintillskott och vissa aminosyror kosttillskott för tjockare hår.

Välj rätt schampo

Välj rätt schampoDitt schampo är go-to ingrediensen för att få tjockt och slät hår. Många människor ignorerar helt deras schampo. De hämtar det bråttom, utan att uppmärksamma ingredienslistan. Många shampooprodukter innehåller skadliga och hårda kemikalier som skadar dina hårsäckar. Några av de ingredienser du behöver undvika är sulfater. Herbal Shampoo är stora sulfatfria produkter, med pepparmynta och eukalyptus bland de bästa alternativen.

Undvik miljöskador

I de flesta fall kan vi inte fly från miljöskadorna. När allt kommer omkring bor vi i ett förorenat samhälle. Försök dock skydda dig mot föroreningar och solskador så mycket du kan. Ett enkelt lock på ditt hår som huvudduk kommer att göra underverk.

Ditt hår tvätt vanor

Ditt hår behöver oljor och fukt. När du tvättar håret med ett schampo mer än två till tre gånger per vecka gör du faktiskt mer skada än bra. Shampoo inte ditt hår för ofta. Använd alltid ljummet vatten, inte varmt vatten. När du inte shampoo ditt hår, men du vill tvätta det, applicera balsam. Detta förhindrar torkning och gör ditt hår glans.

Undvik kraftig gnidning

Undvik kraftig gnidningPå tal om dåliga hår tvättvanor, vissa människor tenderar att vara mer hård än mild när det gäller att gnugga. Undvik att gnugga hårsträngarna kraftigt. Inte heller linda håret i en handduk efter tvätt. Du kan göra det i en minut eller två, men gnugga med en handduk kommer att öppna upp dina hårklippor, vilket i sin tur leder till krusigt hår.

Kamma inte ditt våta hår

När du kamma håret medan våt, skadar du håret utan att veta det. Låt håret torka och kamma det med en plastkam. Använd inte en hårborste, eftersom kam förhindrar splittrade ändar och hårbrott.

Hantera stress

Som vi sa i början är stress en av de största faktorerna som bidrar till håravfall och hårförtunning. Nu, helt undvika stress låter som Uppdrag Omöjligt. Ett sätt att hantera stress är att öva stresshantering tekniker som promenader, meditation och massage då och då.

Undvik värmeskador

Som vi sa tidigare kan solskador vara skadliga för ditt hår. Detsamma gäller för värmeskador som kommer från hårkrullare, keramiska strykjärn, hårrätare, jontorkar och liknande produkter. Ja, du måste använda dem då och då. Men försök att minimera deras användning så mycket som möjligt. Och när du absolut behöver använda några av dessa hårverktyg, undvik att använda dem direkt till ditt hår.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here