Herpes på läpparna – sätt att infektera

Herpes på läpparna - sätt att infekteraHerpes på läpparna – vi vet alla det bra. Det kallas” kall”, ”matlagning”och ibland” feber.”Mer än 80% av vår befolkning är infekterad med viruset. Faktum är att hälften av dem är sjuka, resten är bärare. Men från det sparas.
Herpes på läpparna-en kurs av herpes lip infektion
Detta populära virus orsakar ett annat virus som kallas ”Herpes simplex typ 1-HSV1”. Typ två (HSV2) är ansvarig för förekomsten av herpes på de yttre könsorganen. Infektionen uppträder på känslig hud och slemhinnor i munnen och näsan dziurkach. Det  http://hampapartiet.se/ finns fyra stadier av sjukdomen. I början blir huden i sårpunkten spänd, gradvis klåda och brännande.

Herpes på läpparna i andra fasen blir rodnad och börjar växa en liten klump. Dess konsekvens är sådd av små bubblor fyllda med råvätska. De är smärtsamma. Nästa steg är sprickbildning av dessa bubblor och bildandet av erosion. Tiden för förstörelse kan vara upp till 10 dagar. Då bör du särskilt ta hand om hygienen på denna plats och undvika att röra den, eftersom det är möjligt att överföra infektionen till andra ställen i ansiktet. Särskilt farligt är att få viruset i ögonen.

Det sista steget torkar erosionerna och härdar dem. Det finns många sårskorpor som bäst lämnas ensamma och tålmodigt vänta tills de själva faller bort. Herpes på läpparna är ett problem som vi vill bli av med så snart som möjligt, men om vi kliar på scabs, kan det hända att inte bara lämna ärr utan också för bakteriell infektion, och behandlingsprocessen kommer att förlängas.

Herpes på läpparna – sätt att infektera

HSV överförs genom droppinfektion. Bara en kyss med en person som är i den tredje etappen av sjukdomen, det vill säga att ha bubblor med vätskan surowiczym, dricka från samma glas, även äta något samma sztućcem. När vi fångar viruset är det herpes på läpparna för livet. Vi blir bärare

Skadliga bakterier börjar att tränga in i våra celler och vänta på aktivering under påverkan av faktorer som trötthet, stress, menstruation, överhettning av kroppen eller dess wyziębienie. När han vaknar börjar han vandra slemhinnor (läppar eller näsa) och det finns inflammation.Herpes på läpparna-behandling
Det är bäst att omedelbart svara på de första symptomen på herpes. Vid de första tecknen på herpes på läpparna bör appliceras nanosilver (naturligt antibiotikum) spray-det kan smörjas och sprutas vidare på huden i 2-3 dagar. Om efter denna tid inte försvinner kan du använda orala droger.

Du kan använda antivirala och antiinflammatoriska läkemedel. På apotek utan recept kan du köpa speciella salvor som ska användas varannan timme. I speciella fall, när herpes på läppen inte läker länge, är det nödvändigt att konsultera en läkare som kan rekommendera antibiotika.

Herpes på läpparna är snarare inte farligt och lätt att bota. Ett allvarligt problem är att göra hand-to-eye överföring av viruset. Därifrån kan det gå till hjärnan och orsaka farlig patientmonocle meningit.

Här är några tips om hur man beter sig när du har herpes på dina läppar:

Här är några tips om hur man beter sig när du har herpes på dina läppar:kom ihåg att tvätta händerna noggrant efter applicering av salvan har en öm punkt,
under alla omständigheter, rör inte ögonen, försök att vara försiktig när du fotograferar smink och applicerar kontaktlinser (blöt inte dem med saliv),
använd en separat handduk för att förhindra att viruset sprider sig till andra ansikten,
ta hand om städningen av bestick, koppar och tallrikar du använder – de måste tvättas med vätska under varmt vatten.
Herpesviruset orsakar inte alltid sjukdomen, några av oss är bara bärare. Det är inte känt varför detta händer. Om herpes uppträder på läpparna kan du vara säker på att det kommer att upprepas. Mest troligt är den mest smärtsamma den första attacken. Det kan inte vara helt fixat. Du måste komma ihåg hur man beter sig under salvan och applicera i början. Tack vare dem varar behandlingen mindre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here