Bästa Hem Rättsmedel för att Bekämpa Influensa

Bästa Hem Rättsmedel för att Bekämpa InfluensaFeber, muskelvärk, rinnande näsa, halsont och trötthet — influensa symptom, kan lämna dig känslan så dåligt att de slutar du rätt i dina spår.

Till skillnad från en vanlig förkylning, influensa är en allvarlig lungsjukdom som kan leda till potentiellt farliga komplikationer, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Om du blir smittad, det är viktigt att vidta åtgärder för att förhindra spridning av sjukdomen till andra, och hålla din egen symptom blir värre.

Vad Kan jag Göra för att Lindra Influensaliknande Symtom?

Hur gör du för att behandla influensa hemma? Då influensa orsakas av ett virus, tar antibiotika hjälper inte. Det kan ta en vecka eller två för att komma tillbaka på fötterna, råd Institutionen för Hälsa och Mänskliga Tjänster (HHS).

Under tiden, finns det flera saker du kan göra för att göra dig mer bekväm, säger Christopher Ohl, MD, professor i infektionssjukdomar vid Wake Forest Baptist Medical Center i Winston-Salem, North Carolina.

”De flesta som får influensa kan hjälpa till att lindra sina symptom genom att få massor av vila och att hålla sig väl hydrerad med vätskor,” Dr. Ohl säger. Dricka vatten, buljong, sportdrycker, eller elektrolyt drycker som kan hindra dig från att bli uttorkad. Tillåter dig att vila, särskilt när du har feber, också ger kroppen styrka den behöver för att bekämpa viruset.

Ohl tillägger att ta en over-the-counter anti-feber medicin, som Tylenol (paracetamol), eller en icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel (NSAID), till exempel Alvedon och Motrin (ibuprofen) eller Aleve (naproxen), kan också bidra till att minska värk och smärta.

Andra receptfria läkemedel, till exempel avsvällande medel, hosthämmande medel och expektorantia, kan hjälpa till att behandla olika influensaliknande symptom. Men se till att du inte använder mer än ett läkemedel med samma aktiva substans, för att undvika en potentiellt farlig överdos, HHS risk.

Ge aldrig läkemedel med acetylsalicylsyra till barn eller ungdomar med ett virus. Acetylsalicylsyra har kopplats till en allvarlig sjukdom som kallas Reyes syndrom hos unga människor som håller på att återhämta sig från ett virus som influensa eller vattkoppor, enligt American Academy of Pediatrics.

Det är också viktigt att stanna hemma från arbetet eller skolan tills du är feber fri i minst 24 timmar, för att undvika spridning av influensa till andra, Ohl säger.

CDC och HHS har dessa ytterligare tips för att hantera din influensaliknande symtom:CDC och HHS har dessa ytterligare tips för att hantera din influensaliknande symtom:

Applicera en sval, fuktig handduk till din panna, armar och ben för att minska obehag i samband med feber.

Sätta en luftfuktare i rummet för att göra andningen lättare.

Skölja munnen med varmt salt vatten för att lindra halsont.

Sluta röka, vilket kan försämra dina influensasymtom och undvika passiv rökning.

Undvika att dricka alkohol medan du håller på att återhämta sig från influensa, för att förhindra uttorkning.

Om du måste gå ut för att besöka läkare eller sjukvård, bär ansiktsmask eller täcka över munnen och näsan med en trasa när du hostar och nyser.

Tvätta händerna ofta för att förhindra spridning av influensa till andra.

Kan Antivirala Medicinering kan Bidra till att Behandla Influensa?

Din läkare kan ordinera en antivirala läkemedel för att behandla influensa. Antivirala läkemedel kan förkorta sjukdom och symtom mildare. De kan också minska risken för att drabbas av influensa komplikationer, vilket är varför dessa droger är ofta rekommenderas för personer som löper hög risk, såsom barn, äldre vuxna och personer med vissa redan existerande villkor.

Antivirala medel kommer i form av tabletter, flytande mediciner, och inhalerade läkemedel. De hindrar viruset från att sprida sig i din kropp.

Följande antivirala läkemedel rekommenderas för behandling av influensa i Usa:Följande antivirala läkemedel rekommenderas för behandling av influensa i Usa:

Tamiflu (oseltamivir) är ett läkemedel som är godkända för att förebygga och behandla vissa influensa infektioner i människor så unga som 2 veckor gamla.

Relenza (zanamivir) är godkänd för att behandla vissa influensa infektioner i människor 7 år och äldre, och förhindra vissa influensa infektioner i människor 5 och äldre. Detta inandas pulvret bör inte tas av vem som helst med luftvägarna, som astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL).

Rapivab (peramivir) är godkänd för att behandla vuxna med influensa. Det ges intravenöst för 15 till 30 minuter.

”Antivirala medicinering kan förkorta varaktigheten av symptomen något, men för att vara effektiva måste de vara igång under de första två dagarna av sjukdom”, Ohl anteckningar. Om du tror att du har utsatts för influensa, kontakta din läkare så snart som möjligt efter att få sjuka att ta reda på om antivirala läkemedel är ett alternativ för dig. Beroende på influensasäsongen, din läkare kan rekommendera en antivirala medicinering under en annan.

Det bästa influensa behandling är prevention. Att få en årlig influensa skott är den första försvarslinjen mot influensa-virus. Dessa virus är ständigt föränderliga, så att vaccinet är uppdaterad baserat på vilken influensa virus som gör människor sjuka, hur de sprids och hur väl föregående års vaccinet skyddade mot dessa virus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here