Är Motion Bra för en Vanlig Förkylning?

Är Motion Bra för en Vanlig Förkylning?Att träna eller inte träna? För någon att göra med en vanlig förkylning, det är ofta den frågan. Även om du kopplar din väg genom en kör eller en salsa-klass kan få dig att må bra på en vanlig dag, det verkar kanske inte som den bästa idén när du har snuva och hosta. Det viktiga är att vara flexibel med din träning rutin.

En Vanlig Förkylning och Motion

”Forskning har visat att när någon har en förkylning virus, i allmänhet, är det säkert att träna, säger Lea Mooshil Durst, MD, en invärtesmedicinare på NorthShore Universitet HealthSystem i Chicago, Illinois. ”Det är ingen skillnad i hur kroppen svarar med att motionera när det är att bekämpa en förkylning virus. Några av deltagarna i en studie som även sade att de kände sig bättre från sina träningspass, trots sin förkylning, men det gjorde inte hjälpa dem att bli bättre snabbare.”

Smittsam sjukdom specialist Catherine Liu, MD, docent i klinisk medicin, avdelningen för infektionssjukdomar vid University of California, San Francisco, håller med.

”Att träna med en förkylning eller influensa är nog osannolikt att orsaka komplikationer om du inte har andra medicinska problem,” säger Dr. Liu. ”Men om du har en underliggande medicinska tillstånd såsom astma, hjärtsjukdom, eller andra medicinska sjukdomar, bör du kontrollera med din läkare först, som träning kan förvärra ett underliggande medicinskt problem.”

Måttlig motion inte kommer att förlänga din sjukdom eller göra symtomen värre, men det kan inte förkorta dem, heller. En möjlig fördel med att träna med en kall: Om du är i allmänhet väl hydrerad, ett träningspass kan bryta upp trängsel, konstaterar Dr. Vågade. Men, din överbelastningen kan förvärras om du är uttorkad.

När Kan Du Träna Med en Kall

”När du är sjuk, det viktigaste att göra är att lyssna till din egen kropp”, råder Liu. Du kan träna om:

Du vill och har energi.Du vill och har energi.

Symtomen är milda, som bara en rinnande näsa.

Du har varit feber fri, 24 timmar om dygnet.

Då Bör Du inte Träna Med en Kall

Undvik att träna när:

Du har feber.

Din värk i kroppen.

Du har en hosta.

Du har influensaliknande symptom, såsom kräkningar, diarré, eller utslag.

Du har en kall tillsammans med kroniska hälsoproblem, såsom hjärt-och kärlsjukdomar eller astma.

Även om du kanske tror att du kan svettas ut en kall, Liu avråder från det. Om något är det tvärtom. ”Svettas inte hjälpa att bli av med en förkylning, säger hon. ”Vila och bor hydrerad genom att dricka vätskor är viktigt att hjälpa dig att få bättre.”

Glöm inte Hosta och Gemensam Kalla Etikett

Gym kan förvandlas till härdar för infektion om människor inte tar rätt försiktighetsåtgärder när de arbetar med en förkylning. Om du inte går till gymmet när man är sjuk eller på väg att återhämta sig, tänka på din sjuk-person uppförande:

Täcka munnen med en ansiktsservett när du nyser eller hostar, eller hosta i axeln — inte bara händerna, som är mer benägna att sprida bakterier.

Torka av all utrustning du använder.

Kasta användas för ansiktsservetter i papperskorgen.

Tvätta händerna med tvål och vatten eller använd ett alkoholbaserat desinfektionsmedel som tillsätts före och efter din träning.

”Korrekt andnings-etikett och handhygien är viktigt för att förhindra spridning av sjukdomen,” betonar Liu.

När man Är Sjuk och Motion KolliderarNär man Är Sjuk och Motion Kolliderar

”En person ska alltid söka läkarvård om du under motion de får bröstsmärtor eller [en känsla som] matsmältningsbesvär, svårt för att fånga andan, väsande andning, matthet, förvärrad värk i kroppen, eller cola-färgad urin,” råder det inte var Sant.

Om du inte kan stå ut med att ta ledigt från din träningsrutin till sjuksköterska en kall, det kommer inte skada dig att kasta dina skor och träningskläder. Det är bara att lyssna till din kropp, och tvinga om du tror att du behöver en vilodag. Du kommer att vara tillbaka på löpbandet snart nog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here